طرز تهیه رنگینک با تصاویر

 

طرز تهيه رنگينک
مواد لازم  :
رطب يا خرما با  مغز گردو

آرد گندم  به مقدار دلخواه 
روغن جامد يا مايع به مقدار لازم
دارچين ..پودر شکر.. پودر نارگيل


قبل از دستور درست کردن رنگينک بايد بگم بستگي به سليقه اشخاص داره که با رطب درست کنند يا با خرما  

..با روغن مايع درست کنند يا يا روغن جامد

از مغز گردواستفاده  کنند يا از مغز  بادام

از آردي هم که استفاده مي کنيم بايد  آرد گندم باشه .. مثل آرد کيک و يا ..نباشه

ابتدا رطب يا خرمامون رو خالي از هسته مي کنيم .. و داخل خرما  مغز گردو مي زاريم

 و توي ظرف  « بشقاب يا ديس» خرمامون رو به دلخواه  مي چينيم

 ميتونيد خرما رو خوابيده  يا سرپا و بهم چسيبده  بچينيد

  مي تونيد  قبل از سرخ کردن آرد داخلِ روغن، اون رو قبلش در ماهي تابه (تفت يابو بدي )

تا از خامي در بياد و رنگش طلايي بشه که طعم رنگينک خوشمزه تر ميشه

  يا آرد رو با روغن مخلوط کنيد  و در حرارت خيلي کم اجاق... آرد رو در روغن سرخ کنيد

و تا زماني  از خام بودن در بياد مرتب بهم بزنيد

موقعي مي دونيم از خامي در اومده  که بوي آرد بوداده شده فضاي اتاق رو پر کن

در يک قابلمه روغن رو ريخته و آرد رو هم هم زمان توي قابلمه مي ريزيم و خوب مخلوط ميکنيم

بعد از حل شدن  که يک دست شد روي اجاق گاز مي زاريم و با حرارت خيلي کم اونو مرتب به هم مي زنيم

تا آردمون سرخ بشه و رنگ قهوه ايي بگيره

ببينيد نبايد آرد و روغن  رو به حال خودش رها کنيم چون ممکنِ  آردمون بسوزه

و رنگش  قهوه ايي سوخته مي شه و و طعمش هم تلخ و بد مزه

  تا زماني که از خام بودن در نيومده بايد مرتب اونو با قاشق بهم زد تا بوي سرخ شده اش فضاي خونه رو بگيره

 و مشخص بشه آردمون از خام بودن در اومده و رنگش هم قهوه اي کم رنگ و يا به رنگ شکلاتي شده باشه .

.ببنيد وقتي آرد و روغن رو حل ميکنيد و روي شعله گاز مي گذاريد  ابتدارنگش سفيد و خودش بوي خام مي دهد 

اما بعد از ساعتي کم کم بوي آرد بو داده شده در فضاي خانه مي پيچه  و رنگش هم طلايي و کم کم قهوه ايي ميشه 

  همون موقع گاز را خاموش نمي کنيم .. اونقدر به هم مي زنيم و ادامه ميديم با همون شعله کم تا قهوه ايي بشه

وقتي مطمئن شديم آرد و رغن مون  سرخ  و مزه خام آرد از بين رفته و رنگ آردمون هم قهوه اي شده ..

اجاق گاز رو خاموش ميکنيم .. ميزاريم يکم آرد روغن سرد بشه ..

اونوقت ..با قاشق کم کم روي خرماي آماده شده مي ريزيم

.ميزاريم يکم جا بگيره و بعدا . روي اون رو با دارچين و يا  پودر نارگيل تزيين مي کنيم ..

مي تونيد از خلال پسته و خلال بادام هم براي تزيين بيشتر رنگينک استفاده کنيد

اينو هم بدونيد فرق خرما و رطب در مزشون هست .. رطب طعم خاص خودشو داره و نرم هم هست

و خرما هم طعم خودشو داره و يکم سفت تر و براي رنگينک خوشمزه تر هست

اين رو هم بدونيد  که  که اگه خواستيم  با روغن جامد رنگينک رو  درست کنيم و هوا هم سرد باشه و نخوايم  منجمد بشه

 يه قاشق  غذا خوري ماست رو توي يه کاسه خوب بهم مي زنيم تا  ماستمون آبکي بشه .

ماست رو به آرد روغن اضافه ميکنيم و بلافاصله با قاشق خوب بهم ميزنيم ..

ممکنِ در همان حين بخار با سرعت زياد بلند شه  و بايد مواظب باشيم

و مرتب هم آرد و روغن رو بهم بزنيم تا گلوله هاي کوچيک توي آرد روغن درست نشه و آرد رغنمون صاف بشه ..

وقتي مطمئن شديم که ديگه آرد روغن صاف شده بهم نميزنيم ..

اين کار باعث ميشه در هواي سرد هم آرد روغنمون منجمد نشه  و نبنده

و تا چند روزي رو با همان طعم اوليه خورد و نوش جان کرد

دوستان بازم هم يادآوري مي کنم اگه آرد و روغن بسوزه و قهوه ايي سوخته بشه طعم رنگينک خيلي بد مي شه .. و

اگه آرد و رغن هم خام باشه اصلا خوشمزه نميشه و زود دل رو مي زنه ..

بايد حتما در حين پخت بوي آردو روغن فضاي آشپزخونه رو پر کنه

تا بفهميد الان آماده هست و بو داده شده و قابل ريختن روي خرمامون هست

تصاوير در اندازه بزرگتر

http://cld.persiangig.com/preview/ECP2QHkuHo/bano1-800.jpg


http://cld.persiangig.com/preview/83efAJmhkZ/bano2-800.jpg


 http://cld.persiangig.com/preview/f67H0S1htS/bano3-800.jpg


 http://cld.persiangig.com/preview/Ij1vNOEhRf/bano4-800.jpg


http://cld.persiangig.com/preview/UKpCeiVnKN/bano5-800.jpg


http://cld.persiangig.com/preview/7Ke6gCeSaE/bano6-800.jpg


 http://cld.persiangig.com/preview/UneHLVyEFE/bano7-800.jpg

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *